Zakelijk VOIP telefonie

Zakelijk VOIP telefonie

Naast het zakelijke internet levert Pala Automatisering ook VoIP Telefonie. VoIP telefonie is een handig systeem wat alleen voordelen zal hebben voor uw bedrijf. VoIP staat voor “Voice Over IP” kortaf bellen over het internet.
Enkele voordelen die VoIP met zich mee zal nemen:
• LAGE INSTAPKOSTEN
• LAGER BELTARIEF
• GRATIS ONDERLING BELLEN
• ALLEEN BETALEN VOOR DIENSTEN DIE WORDEN GEBRUIKT
• EENVOUDIG EN SNEL AAN TE LEGGEN
• ZEER FLEXIBEL EN MAKKELIJK UIT TE BREIDEN

Over deze dienst

Wat is VoIP?
VoIP staat voor Voice-over-Internet-Protocol en betekent in de praktijk zoveel als bellen over een computernetwerk zoals internet. Bij gebruik van VoIP is niet langer een analoge (PTSN) of digitale telefoonlijn (ISDN) nodig en kan naast spraak ook andere digitale informatie worden meegezonden. VoIP wordt ook weleens IP-telefonie of internettelefonie genoemd.

Hoe werkt VoIP
VoIP is de nieuwste techniek op het gebied van telecommunicatie en werkt in feite niet anders dan de gewone telefoon waarmee u nu belt. Via uw Internetverbinding (lees: ADSL-lijn) belt u met uw telefoon over het Internet. Uw e-mails lopen via uw internetprovider. U telefoongebruik loopt via uw VoIP-provider.

Bij deze provider ‘gebruikt’ u een stukje van de virtuele telefooncentrale en belt u de hele wereld, tegen veel lagere tarieven dan u gewend bent. De Provider, in dit geval Pala Automatisering, zorgt dat uw verbinding tot stand komt, maar ook dat uw faxen worden ontvangen en verstuurd en uw doorschakelingen geregeld zijn. U kunt er dus bijna alles mee wat u zich kunt bedenken.

Ook op mobiel gebied zijn er intussen veel VoIP-oplossingen beschikbaar gekomen in de vorm van apps. Bekende clients zijn Viber, iCall, Truphone en iSkoot. Een groot voordeel van dergelijke applicaties is dat je via WiFi kunt bellen en sms’en en daarmee je dure telefoonabonnement ontlas.

Voordelen van VoIP
Doordat VoIP efficiënt gebruikmaakt van de beschikbare bandbreedte, zijn de kosten vergeleken met traditionele koperverbindingen een stuk lager. Daarnaast leent VoIP zich uitstekend in een oplossing voor Unified Communications waarmee allerlei vormen van communicatie – zoals spraak, fax, voicemail, e-mail en videovergaderen – gebundeld kunnen worden aangeboden op 1 apparaat of computer. Zulke verbindingen kunnen versleuteld worden, wat afluisteren bemoeilijkt. In tegenstelling tot telefooncentrales kunnen VoIP-switches gebruikmaken van reguliere commodity hardware, wat aanzienlijk in kosten kan schelen.
– Lage instapkosten
– Lager beltarief
– Gratis onderling bellen
– Alleen betalen voor diensten die worden gebruikt
– Eenvoudig en snel aan te leggen
– Zeer flexibel en makkelijk uit te breiden
– U hoeft zich geen zorgen te maken over upgrades en backups
– Zeer beheersbaar
– Capaciteit per direct te vergroten
– Bereikbaarheid, automatische fallback naar mobiel
– Locatie onafhankelijk, overal op de wereld te gebruiken bellen en gebeld worden
– Onafhankelijk van het KPN telefoonnetwerk
– Geen telefooncentrale nodig
– HD geluidskwaliteit
– Ideaal voor thuis- en/of flexwerkers
– Geavanceerde telefoonfuncties
– Uitgebreide rapportering
– Koppelbaar met andere ICT systemen

Nadelen van VoIP
Omdat VoIP leunt op internet, is de verbinding net zo betrouwbaar als de internetverbinding. Goede QoS (Quality of Service), de manier waarop datapakketjes verwerkt en verstuurd worden, is voor VoIP essentieel om betrouwbaar te kunnen functioneren. Met andere woorden, wie op zijn VoIP verbinding wil kunnen vertrouwen, zal daarvoor zijn netwerk goed moeten configureren. Een ander nadeel is dat VoIP-apparatuur elektrisch is, wat maakt dat bij een stroomstoring ook de telefoonverbinding eruit ligt. Dit probleem heb je bij een analoge verbinding niet.
Geïntresseerd?

Advies over de huidige situatie van uw bedrijf? Maak een afspraak voor een site-check.